|
Црква
у посткомунистичкој Европи
Христо Јанарас
линк за преузимање књиге : Црква
у
посткомунистичкој
Европи
линк
за преузимање књиге : Православни
посни кувар
КРОМПИР
ПУЊЕН ПЕЧУРКАМА
10 кромпира средње величине
200 гр. печурака
1 кашика парадајз пиреа
1
кашика
презли
1 дл уља, 1 кашика маргарина
1 кашика
црног вина, со, бибер, вегета
Кромпир очистити, опрати и
расећи тако да се добију
половине. Половине кромпира
издубити да се добију коританца.
Сложити их у подмазан плех,
посути вегетом. Печурке
очистити, ситно исећи и динстати
на уљу да омекну. Додати
пирe од парадајза, со, бибер и
вино, измешати и пунити
полутке.
Када је кромпир печен посути га
презлама које су
пропржене у маргарину и још мало
запећи.
обрада: Посада
Андрей
Рублев
СПАС
|